FB
Aktualności
Oferta żywności ekologicznej - Piwnica Jarosławna

Oferta

    Piwnica Jarosławna w swej ofercie posiada żywność tylko najlepszej jakości która została wyprodukowana bez udziału agrochemii, sztucznych konserwantów czy też polepszaczy smaku i zapachu. Wiele ze sprzedawanych przez nas produktów zostało nagrodzonych prestiżowym Godłem „Teraz Polska”. Żywność nasza na ogólnopolskich oraz regionalnych targach promujących najlepszą żywność, została odznaczona medalami, dyplomami i certyfikatami potwierdzającymi jej wysoką jakość. Część naszej oferty stanowią produkty limitowane, produkowane i sprowadzane w niewielkich ilościach, często też sezonowe. Dlatego też nie zawsze będzie je można kupić w naszym sklepie.

Piwnica Jarosławna - oferta specjalna

 

Przedstawiona poniżej oferta jest tylko niewielkim przybliżeniem tego co można znaleźć na półkach Piwnicy Jarosławnej.

Piwnica Jarosławna - oferta nowości

 

Sokółka – wyroby mięsne od Łukasza Ancypo

    Wędliny pochodzące z gospodarstwa agroturystycznego w Sokółce na Podlasiu, prowadzonego przez Łukasza Ancypo, produkowane są na podstawie starych, ocalonych od zapomnienia przepisów. Niegdyś głównym sposobem konserwacji mięsa było suszenie w ściśle określonych warunkach, dzięki czemu mogły być długo przechowywane. Wyroby z Sokółki zostały wpisane na listę produktów tradycyjnych Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi, są też laureatami prestiżowych nagród: „Podlaskiej Marki Roku” fundowanej przez Urząd Marszałkowski Województwa Podlaskiego i „Perły” przyznawanej przez Polską Izbę Produktu Regionalnego i Lokalnego. Zainteresowanie tymi wyrobami okazał również program telewizyjny „Dzień Dobry TVN” w którym krytyk kulinarny Maciej Nowak osobiście odwiedził Sokółkę.

W ofercie Piwnicy Jarosławnej, wśród wyrobów z Sokółki, znajdą Państwo:
   • KUMPIAK PODLASKI - jest rodzajem suszonej szynki wieprzowej długo dojrzewającej. Oryginalny smak i zapach zawdzięcza półrocznemu procesowi suszenia wśród aromatycznej mieszanki ziół oraz wysokogatunkowemu surowcowi, pochodzącemu ze sztuk hodowanych na głębokiej ściółce i żywionych tradycyjnymi metodami. Prawdziwy Kumpiak jest suszony, a nie wędzony. Produkt ten może być przechowywany przez wiele miesięcy bez użycia lodówek. Spożywa się go okrajając od góry cieniutkie fragmenty. Jest to produkt bardzo smaczny i trwały. Najlepiej smakuje z czarnym wiejskim chlebem, który podkreśla i uwalnia bukiet smaków i zapachów powstałych podczas długotrwałego dojrzewania.
   • KINDZIUK SOKÓLSKI - Odpowiednio nasolone i doprawione kawałki mięsa wieprzowego, boczku i słoniny (mięso wykorzystywane do wyrobu kindziuka pochodzi wyłącznie ze sztuk hodowanych na głębokiej ściółce i żywionych tradycyjnymi metodami) upychane jest w uprzednio przygotowany żołądek wieprzowy (kindziuk). Następnie wędlina przez dłuższy czas jest ściskana pomiędzy specjalnymi deskami, po czym w okresie zimowym dojrzewa na wolnym powietrzu. W wyniku ściskania i długotrwałego dojrzewania (co najmniej 8 miesięcy) ma dość twardą i kruchą konsystencję.

SWOJSKIE WYROBY takie jak:
   - szynka
   - palcówka
   - polędwica
   - boczek
   - baleron
Wyroby te wytwarzane są starą regionalną metodą bez żadnych dodatków barwiących i konserwujących. Jedynymi dodatkami są naturalne przyprawy. Nie są one wędzone lecz suszone w odpowiednich warunkach.
Piwnica Jarosławna - oferta firmy ŁUKASZA ANCYPO

Oferta stała

Piwnica Jarosławna - oferta wędzonek z własnej wędzarni

    Piwnica Jarosławna oferuje znakomite Wędzonki Jarosławne, które powstają w przysklepowej wędzarni. O dokładnych datach oraz gatunkach mięs i kiełbas jakie będą wędzone w najbliższym czasie, można dowiedzieć się w dziale Aktualności.

 

    Smaki i zapachy naszych wędlin, podkreślamy w procesie wędzenia dymem z drewna owocowego. Świeżo uwędzone wyroby sprzedajemy zawsze we wtorki, środy i czwartki. Proces wędzenia kończymy zazwyczaj około godziny 13,00 i sygnalizowany jest płonącymi obok wędzarni pochodniami.

 

    Ze względu na ograniczoną ilość wędzonych wyrobów można zarezerwować je osobiście lub telefonicznie w godzinach otwarcia sklepu. Zadzwoń i zarezerwuj dla siebie już teraz swoją ulubioną wędzonkę - tel. 697-606-034

Piwnica Jarosławna - Środowe degustacje Piwnica Jarosławna - oferta tradycyjnych wędlin i kiełbas

Wśród doskonałych w smaku wędlin, kiełbas i mięs można znaleźć:

 

Zakład Uboju i Przerobu Mięsa należący do Jana Fołty z Markowej

    Który nieprzerwanie od 1989 roku produkuje tradycyjne wyroby wędliniarskie. Dzięki zachowaniu tradycyjnych receptur, doświadczeniu i wiedzy zakład wytwarza zdrowe, naturalne i smaczne wędliny. Zakład spełnia wszystkie wymogi UE związane z produkcją wędlin, które dzięki pilnie przestrzeganym recepturom, powstają w taki sam, tradycyjny sposób, jak w latach 50 minionego wieku. Firma posiada wdrożony system HACCAP i jest założycielem oraz członkiem Polskiej Izby Produktu Regionalnego i Lokalnego.
Piwnica Jarosławna - tradycyjne receptury wędlin i kiełbas
W sprzedaży posiadamy:

KIEŁBASA MARKOWSKA - wyrób wędliniarski produkowany według starej tradycyjnej receptury. Ma piękny wiśniowy kolor, jest długo wędzona w wędzarniach opalanych wyłącznie drewnem. Posiada wspaniały aromat i charakterystyczny, mocno wyczuwalny smak czosnku. Wytwarzana jest bez konserwantów, zatem im dłużej leży, tym jest smaczniejsza. Kiełbasa markowska może zawierać w przekroju szarozielone przebarwienie co nie jest wadą, a świadczy o braku dodatków chemicznych. Kiełbasa markowska została wpisana na listę produktów tradycyjnych i regionalnych. W 2004 roku otrzymała "ZŁOTĄ PERŁĘ" w prestiżowym ogólnopolskim konkursie odbywającym się na targach POLAGRA-FARM w Poznaniu.

KIEŁBASA JANA Z MARKOWEJ - wyrób wędliniarski w jelicie naturalnym. Wytwarzany bez konserwantów z najlepszych gatunków mięsa wieprzowego- głównie szynki (80%), ręcznie krojonej z dodatkiem przypraw. Długo wędzony na drewnie bukowo-olchowym. Wyrób może zawierać w przekroju szarozielone przebarwienie co nie jest wadą, a jedynie świadczy o braku dodatków chemicznych.

KABANOSY MARKOWSKIE - posiadają wspaniały aromat i charakterystyczny, mocno wyczuwalny smak czosnku. Produkowane są według starej tradycyjnej receptury. Mają piękny wiśniowy kolor, są długo wędzone w wędzarniach opalanych wyłącznie drewnem. Ich łupka to jelito naturalne (baranie) lekko pomarszczone o barwie różowej do ciemno różowej, w dotyku mało elastyczna. Wytwarzane bez konserwantów, zatem im dłużej leżą, tym są smaczniejsze.

SZYNKA WIEJSKA Z MARKOWEJ - wyrób wytwarzany według starej, tradycyjnej receptury bez konserwantów. Marynowany w zalewie ziołowej długo wędzony na drewnie bukowym i olchowym oraz parzony. W wyrobie może występować szarozielone przebarwienie w środku co nie jest wadą, a świadczy o braku dodatków chemicznych. Szynka wiejska z Markowej w 2006 roku została wpisana na ogólnopolską Listę Produktów Tradycyjnych w kategorii mięso świeże oraz produkty mięsne.

SŁONINA W PAPRYCE - wyrób wytwarzany według starej tradycyjnej receptury, marynowany w zalewie ziołowej, długo wędzony na drewnie bukowym i olchowym, obtoczony w słodkiej papryce. W wyrobie może występować szarozielone przebarwienie w środku co nie jest wadą, a świadczy o braku dodatków chemicznych.

ORAZ
- Salceson,
- Pasztet zapiekany,
- Pasztetowa,
- Udziec pieczony.

Piwnica Jarosławna - oferta ryb mazurskich

 

Ryby w zalewie domowej z mazurskiej Przetwórni - Mirosław Gworek

    Piwnica Jarosławna oferuje Państwu ryby słodkowodne z mazurskich jezior w unikalnej zalewie domowej. Niepowtarzalny smak wyrobów oparty jest na starych lokalnych recepturach. Gospodynie domowe, żony rybaków, przekazywały je z pokolenia na pokolenie. Ryby w przetwórni przygotowywane są metodami tradycyjnymi, całkowicie ręcznie - poczynając od oczyszczenia ryb do wyrobu gotowego zapakowanego w słoiki. Receptura wyrobów jest tak dobrana i tak skomponowana iż nie zawiera sztucznych konserwantów. Konserwantem jest ocet i sól oraz prawidłowo prowadzony proces technologiczny. Pozostałe składniki to warzywa które są tak dobrane aby zadowolić podniebienia klientów. Forma i sposób przygotowania ryb sprawiają, że końcowy efekt kulinarny jest wyśmienity. Produkcja znajduje się pod stałą kontrolą weterynaryjną. Wszystkie te zalety zostały docenione pierwszym miejscem i wieloma wyróżnieniami w konkursie "Nasze Kulinarne Dziedzictwo".
Piwnica Jarosławna posiada w sprzedaży:
• Pstrąg w zalewie domowej,
• Szczupak w zalewie domowej,
• Leszcz w zalewie domowej,
• Karaś w zalewie domowej,
• Sum w zalewie domowej,
• Sielawa w zalewie domowej,
• Płoć na królewski stół,
• Paprykarz domowy.
Piwnica Jarosławna - Oferta firmy Mirosław Gworek

Ryby wędzone z Przetwórstwa Rybnego - Wojciech Wojciul

    Piwnica Jarosławna, od lutego 2014 roku, posiada w sprzedaży ryby wędzone pochodzące z mazurskiej przetwórni ryb. Ze względu na specyfikę produktu, o każdej dostawie świeżo wędzonych ryb, będziemy informować Was na naszej stronie w dziale Ważne informacje o dostawach towarów. Umożliwi to Państwu złożenie z odpowiednim wyprzedzeniem indywidualnego, telefonicznego zamówienia na wędzone ryby.
Pochodzące z mazurskiej wędzarni ryby, wędzone są według starej receptury, na gorąco:
   • solenie zalewowe w solankach sporządzonych tylko z soli kamiennej
   • obsuszanie
   • wędzenie w piecach ceglanych okorowaną suchą olchą z mazurskich lasów w temperaturze od 50°C do 100°C
oraz na zimno:
   • dojrzewanie ryby złożonej w soli kamiennej nie krócej niż 48 godzin
   • płukanie, moczenie
   • obsuszanie
   • wędzenie na zimno w temperaturze od 28°C do 32°C przez 18 - 24 godziny okorowaną olchą z mazurskich       lasów z dodatkiem jałowca oraz innych drzew.

Oferujemy do sprzedaży ryby wędzone jeziorowe i hodowlane:
   • pstrąg – dzwonek
   • sum – dzwonek
   • sielawa
Ryby wędzone morskie:
   • łosoś – troć, wędzony na gorąco
   • łosoś – płat, wędzony na zimno
   • halibut – dzwonek, wędzony na gorąco

W sprzedaży posiadamy również, ryby wędzone w słoikach :
-sieja wędzona w oleju
-sielawa wędzona w oleju
Piwnica Jarosławna - Oferta mazurskich ryb wędzonych

Piwnica Jarosławna - oferta serów i innego nabiału

Piwnica Jarosławna poleca Państwu wiele znakomitych gatunków sera oraz inne produkty przetwórstwa mleczarskiego pochodzące od firm:

 

Produkty mleczne z firmy Klimeko

    Firma Klimeko przetwarza mleko od 1995 roku. W produkcji nie stosuje żadnych tzw. dodatków do żywności, to znaczy: stabilizatorów, konserwantów, zagęszczaczy, skrobi. Nie dodaje też mleka w proszku, barwników, aromatów, witamin. Korzysta z tradycyjnych receptur i naturalnych metod. Śmietany wzbogaca w probiotyczne Bifidobakterie, a jogurt naturalny w probiotyczne bakterie L.casei. Firma dba o wysoką higienę produkcyjną a stosowane opakowania próżniowe są bezpiecznym i naturalnym sposobem zwiększenia trwałości produktu.
Piwnica Jarosławna w swojej sprzedaży posiada:
   • masło ekstra
   • jogurt naturalny
   • kefir
   • maślanka
   • twaróg tłusty
   • twaróg chudy
   • serwatka z czarną porzeczką
   • śmietana 12%
   • śmietana 18%
Piwnica Jarosławna - oferta firmy Klimeko

Gospodarstwo rodzinne Gremza

    Przydomowa serownia produkująca znakomity ser koryciński, posiada Numer Identyfikacji Weterynaryjnej, a wszystkie krowy są pod kontrolą Weterynarii Powiatowej. Gospodarstwo, jako jedno z nielicznych, ma od 2012 roku Certyfikat Europejski. Jest to gwarancja jakości wytwarzanego tam sera. Wyroby z tej serowarni posiadają liczne nagrody i wyróżnienia. Jakością tych serów zachwycał się też znany kucharz Karol Okrasa. W sprzedaży posiadamy:
   • ser dojrzewający gouda zagrodowa
   • śmietana wiejska
   • masło wiejskie.
Piwnica Jarosławna - oferta serów korycińskich Gremza

Gospodarstwo Wańczykówka

    To prywatne gospodarstwo agroturystyczne położone blisko Wałbrzycha, w okolicach Krzeszowa. Zajmuje się produkcją serów z naturalnych surowców i przy użyciu tradycyjnych metod. W sprzedaży posiadamy:
   • sery żółte podpuszczkowe z różnymi dodatkami: z papryką, pieprzem oraz ziołami.
   • serki twarogowe z dodatkami.
   • gouda farmerska.
   • gouda z kozieradką.
   • jogurt naturalny.
   • jogurt owocowy.
Piwnica Jarosławna - oferta serów Wańczykówka

Gospodarstwo Ekologiczne "Kozia Łąka"

    Położone jest w pobliżu Jeleniej Góry i specjalizuje się w produkcji serów Łomnickich. Wszystkie produkty wytwarzane są w 100% zgodnie z naturą. Mleko z którego produkowane są wyjątkowe sery pochodzi z własnej hodowli kóz. W 2010 r. Ser Kozi Łomnicki został wpisany na listę produktów tradycyjnych Ministerstwa Rolnictwa, a podczas szczytu Partnerstwa Wschodniego, który odbył się w Warszawie w ramach pierwszej prezydencji Polski w Radzie Unii Europejskiej, Sery Łomnickie były podawane na stołach unijnych notabli i promowały polską kuchnię. W sprzedaży posiadamy sery kozie:
   • Długo dojrzewające naturalne i z dodatkami smakowymi,
   • Młode dojrzewające (kilkudniowe) z dodatkami ziołowymi lub przyprawami,
   • Ser serwatkowy Ritta pieczony i wzbogacony dodatkami słodkimi lub wytrawnymi oraz wędzony.
Piwnica Jarosławna - oferta serów "Kozia Łąka"

Piwnica Jarosławna - oferta jaj bez GMO

    Piwnica Jarosławna w sprzedaży posiada jaja kur zielononóżek. Sprzedawane u nas jaja pochodzą z kilkunastu gospodarstw znajdujących się na ternach czystych ekologicznie. Wszystkie gospodarstwa zrzeszone są w Klastrze „Zielononóżka” co daje gwarancję, że nioski skarmiane są polskim zdrowym zbożem oraz tym co kury znajdą latem na zielonych łąkach i pastwiskach. Dzięki temu jaja są wolne od GMO i są wyjątkowo smaczne i odżywcze.

Piwnica Jarosławna - oferta pieczywa na zakwasie

    Statystyczny Polak zjada rocznie ponad 100 kilogramów chleba. Ale wiele badań wskazuje na to, że liczba ta z roku na rok się zmniejsza. Niektórzy w ogóle rezygnują z pieczywa, bo uważają, że tuczy. Tymczasem jak przekonują dietetycy i lekarze – chleb to samo zdrowie. Cały szkopuł tkwi w tym, by umieć wybrać najlepsze dla nas pieczywo.

 

Chleb na zakwasie różni się od chleba na drożdżach etapem produkcji, w którym zachodzi fermentacja. Nie jest ona możliwa bez udziału bakterii kwasu mlekowego, zwykle z rodzaju Lactobacillus.

 

    Według naukowców naszym największym sprzymierzeńcem, który pozwala zachować w zdrowiu układ pokarmowy, są bakterie, w tym Lactobacillus plantarum. Są to bakterie kwasu mlekowego, bardzo przyjazne dla człowieka, poprawiające florę bakteryjną w przewodzie pokarmowym oraz naszą odporność, pomagają nam lepiej zagospodarować składniki odżywcze żywności. Znajdujemy je w tradycyjnym zakwasie, na którym wypiekały chleb nasze prababki i który powinien codziennie znajdować się na naszych stołach.

 

Dobry chleb powinien być lekko gliniasty, łatwo się kroić na kromki i zachowywać świeżość nawet tydzień.

 

Mając powyższe na uwadze Piwnica Jarosławna dostarcza Państwu dokładnie taki produkt w postaci chleba na zakwasie.

 

Jadłodajnia Finezja

    Jadłodajnia Finezja jest wytwórcą chleba wypiekanego według dawnych receptur w specjalnym piecu chlebowym. Ze względu na sposób wypieku, ilość jego jest znacznie ograniczona.
W ofercie posiadamy:
• Chleb pszenno-żytni wypiekany na zakwasie (waga 1 kg)
• Chleb pszenno-żytni wypiekany na drożdżach (waga 2kg)

Piwnica Jarosławna - żywność ekologiczna

Oferujemy Państwu najwyższej jakości przetwory z warzyw i owoców firm takich jak:

 

Soki z P.P.U.H. Tłocznia Maurer

    W gminie Łącko, we wsi Zarzecze położonej nad Dunajcem, prowadzone jest gospodarstwo rodzinne. Od trzech pokoleń kultywowane jest tam sadownictwo. W 2002 roku w gospodarstwie zainstalowano tradycyjną, ekologiczną prasę na której tłoczy się z własnych owoców moszcz jabłkowy. Do musu nie dodaje się absolutnie nic. Jest to tylko naturalny sok wyciśnięty na zimno, zawierający cenne witaminy i mikroelementy. Dla podniesienia trwałości sok jest pasteryzowany.

    Wyroby pochodzące z Tłoczni Maurer cieszą się popularnością. Klienci mają do nich zaufanie, gdyż od lat nie zmieniła się receptura Soku Maurera i jego niepowtarzalny oraz aromatyczny smak. Soki dostępne są w butelkach szklanych o pojemnościach 300 ml i 700 ml oraz w opakowaniach kartonowym o pojemności 5 litrów. Specjalna konstrukcja kartonu (bag-in-box) w którym sok „zamknięty” jest w elastycznym worku obkurczającym się wraz z malejącą ilością soku oraz zamontowany w dolnej części kartonu kranik (zawór) pozwala na nalewanie soku bez dostępu powietrza do wnętrza kartonu. Dzięki takiemu rozwiązaniu pozostający w nim sok można spożywać aż przez 30 dni.
Od lutego 2014, Piwnica Jarosławna w swojej ofercie posiada z Tłoczni Maurera:
   • Sok jabłkowy,
   • Sok gruszkowy,
   • Sok truskawkowy z jabłkiem,
   • Sok wiśniowy z jabłkiem,
   • Sok malinowy z jabłkiem,
   • Sok z czarnej porzeczki,
   • Sok z czerwonej porzeczki,
   • Sok aroniowy z jabłkiem,
   • Sok winogronowy.
Piwnica Jarosławna - Soki o niepowtarzalnym smaku
Piwnica Jarosławna - Soki o niepowtarzalnym smaku

Żywność Ekologiczna BIO FOOD sp. z o.o.

    Jest przetwórnią zajmującą się produkcją wysokiej jakości soków i przetworów z warzyw i owoców. Działa na rynku od 1994 roku. Posiada wdrożony system zarządzania bezpieczeństwem i jakością żywności ISO 22000. Produkty tej firmy, a zwłaszcza soki kwaszone z warzyw, uważane są przez współczesną medycynę jako żywność będącą doskonałą profilaktyką w wielu chorobach układu pokarmowego oraz chorób nowotworowych. W sprzedaży posiadamy:
   • Ekologiczne soki kwaszone i owocowe serii MEDICA - wyprodukowane są z ekologicznych kwaszonych warzyw, które po tłoczeniu bez stosowania obróbki enzymatycznej i zabiegów klarowania rozlewa się do butelek i poddaje się pasteryzacji.
   • Ekologiczne soki owocowe i warzywne serii PREMIUM - są to soki wyciśnięte bezpośrednio z miąższu ekologicznych owoców i warzyw sok ten jest bogaty w cukry, sole mineralne, kwasy organiczne oraz pektyny.
   • Ekologiczne przetwory serii PREMIUM - to głównie marynaty oraz produkty z warzyw kwaszonych. Tego typu przetwory gwarantują zachowanie wysokiej jakości warzyw oraz lepszą przyswajalność soli mineralnych zawartych w warzywach.
   • Ekologiczne syropy serii PREMIUM - to produkty uzyskane z ekologicznego soku owocowego poprzez bezpośrednie tłoczenie a następnie wysycenie ekologicznym cukrem do łącznej zawartości 50%.
   • Ekologiczne octy i oleje serii PREMIUM - to produkty najwyższej jakości pochodzące wyłącznie z surowców z upraw ekologicznych. Proces technologiczny jest tak dobrany aby zachować jak najcenniejsze walory odżywczo zdrowotne zawarte w surowcach.
   • Ekologiczne słodycze serii PREMIUM - sezamki clasic, orange i w czekoladzie - wyprodukowane w technologii gwarantującej jak najwyższą jakość.
Piwnica Jarosławna - oferta żywności ekologicznej "BIO FOOD"

Firma RUNOLAND

    To nie tylko producent zdrowej żywności, ale przede wszystkim marka gwarantująca doskonałe w smaku produkty z warzyw i owoców. Do tworzenia przetworów wykorzystuje się to, co ofiaruje runo leśne oraz Matka Natura. Runoland bazuje wyłącznie na naturalnych składnikach zapewniając tym samym unikalny smak i aromat marynat. W sprzedaży posiadamy:
   • Grzyby marynowane i suszone,
   • Marynaty z dyni i żurawiny,
   • Ćwikła z chrzanem,
   • Ogórki małosolne,
   • Dżemy i konfitury z wiśni, truskawki, jagody.
Piwnica Jarosławna - oferta żywności ekologicznej "RUNOLAND"

Firma Owocowe Smaki

    Od wielu lat zajmujemy się ekologiczną produkcją owoców i warzyw oraz soków, w certyfikowanym gospodarstwie rodzinnym. Wyciskanie soku odbywa się na prasie taśmowej, natomiast proces pasteryzacji prowadzony jest w pasteryzatorze przepływowym w najniższej z możliwych temperatur. Produkowane są bez dodatku wody i konserwantów. Nie są klarowane, pozostają mętne dzięki temu zachowują bardzo duże ilości przeciwutleniaczy i błonnika. Taki sposób produkcji zapewnia najwyższą jakość soku potwierdzoną uzyskanym Certyfikatem.
Piwnica Jarosławna - oferta żywności ekologicznej "OWOCOWE SMAKI"
W sprzedaży posiadamy:
   • Sok jabłkowy - zawiera w swoim składzie tylko jabłka ekologiczne. Dzięki zawartości polifenoli, silnych przeciwutleniaczy, neutralizuje szkodliwe działanie wolnych rodników, zapobiegając tym samym powstawaniu nowotworów oraz przedwczesnemu starzeniu się skóry.
   • Sok marchwiowo-jabłkowy - reguluje procesy trawienia, wzmacnia włosy, zęby, paznokcie i regeneruje skórę. Pomaga w leczeniu nadczynności tarczycy, zapobiega powstawaniu nowotworów, działa korzystnie na serce oraz wątrobę, obniża ciśnienie i poziom cholesterolu we krwi oraz pozytywnie wpływa na wzrok.
   • Sok buraczkowo-jabłkowy wyprodukowany z ekologicznego buraka czerwonego i z ekologicznych jabłek. Burak czerwony ma zbawienne działanie na nasz układ krwionośny. Poprawia krążenie krwi, udrażnia żyły, a tym samym zapobiega powstawaniu zakrzepów.
   • Sok malinowy - sok lub herbatki z malin łagodzą ból gardła, kaszel, obniżają gorączkę oraz zapobiegają infekcjom. Maliny stanowią bogate źródło witaminy C, a także E, B1, B2, B6 i innych. Posiadają też wiele substancji mineralnych (potas, wapń, magnez, żelazo itd.) i błonnik.
   • Sok aroniowy - posiada podobne właściwości jak czerwone wino, ale można go pić bez ograniczeń. Aronia posiada w swoim składzie bioflawonoidy i rutynę. Te składniki zapewniają dobrą kondycję naczyniom krwionośnym. Badania wykazały, że aronia reguluje ciśnienie tętnicze, zapobiega odkładaniu się choresterolu w ściankach tętnic oraz chroni przed chorobami serca.
   • Sok z czarnej porzeczki - regularne picie soku z czarnej porzeczki dostarcza duże ilości witaminy C, która w połączeniu z rutyną jest łatwiej przyswajalna. Owoce te są też cennym źródłem witamin z grupy B, prowitaminy A, biotyny i kwasu foliowego oraz soli mineralnych (szczególnie potasu, żelaza, wapnia, magnezu) oraz rzadkich mikroelemetów (np. bor).

Przetwórnia Gryszczeniówka

    Przetwórnia ta wytwarza soki metodami tradycyjnymi, ręcznie oraz na małą skalę. Stosuje stare i sprawdzone receptury domowe. Przetwarza tylko świeże owoce i warzywa zebrane w pełni sezonu, co gwarantuje najwyższą jakość, zdrowie oraz najlepszy smak i aromat!
Piwnica Jarosławna - oferta soków ekologicznych "Przetwórni Gryszczeniówka"
Piwnica Jarosławna poleca:
Sok pomidorowy – przecierowy, wyprodukowany z naturalnych polskich pomidorów gruntowych, dojrzewających w słońcu. Do produkcji soku nie wykorzystuje się koncentratu.
Powidła z węgierek – zawierają wyłącznie śliwki węgierki. Powidła wysmażane są w tradycyjny sposób, przez kilka dni na wolnym ogniu, bez dodatku cukru.
Mus jabłkowy – zawiera same jabłka, bez dodatku cukru oraz zagęszczaczy.
Syrop z aronii – wytwarzany ze świeżych aronii. Jest źródłem najlepszych przeciwutleniaczy; chroni przed licznymi chorobami (miażdżyca, udary, opóźnia procesy degeneracji komórek, działa oczyszczająco, obniża ciśnienie, chroni trzustkę i wątrobę).
Maliny w syropie – całe maliny zanurzone w delikatnym syropie. To bogactwo witaminy C. Idealne nadają się do herbaty (zwłaszcza zimą), deserów itp.

Zakład Przetwórstwa Rolno-Spożywczego „WIÓREK”

    Zakład od 1992 roku specjalizuje się w przetwarzaniu owoców i warzyw. Produkty wytwarzane są ze świeżych owoców i warzyw. Zdecydowana większość naturalnych komponentów, surowców użytych do ich produkcji pochodzi z ekologicznych gospodarstw oraz sadów. Piwnica Jarosławna w sprzedaży posiada przetwory warzywne:
• Ogórek konserwowy,
• Sałatka szwedzka,
• Papryka konserwowa,
• Pieczarka marynowana,
• Marchew kostka i plastry,
• Koncentrat pomidorowy 30%,
• Ketchup.
Posiadamy również syropy z owoców:
• Wiśnia w syropie
• Agrest w syropie
• Śliwka w syropie
• Jagoda w syropie
• Przecier z dyni
Piwnica Jarosławna - oferta przetworów ekologicznych firmy "Wiórek"

Piwnica Jarosławna - oferta miodów i czekolad

Piwnica Jarosławna posiada w sprzedaży znakomite miody, wyborne czekolady oraz inne słodkości takiej firmy jak:

 

Mazurskie Miody ZPH „Karolina”

    Firma Mazurskie Miody została założona w 1964 roku. W 2002 roku, jako pierwsza Polska firma zajmująca się konfekcjonowaniem miodu pszczelego, uzyskała prawo do posługiwania się Certyfikatem Jakości wg normy ISO 9001. Od 2006 roku jest członkiem Europejskiej Sieci Dziedzictwa Kulinarnego (European Network of Regional Culinary Heritage). Produkty firmy Mazurskie Miody wielokrotnie zdobywały prestiżowe nagrody i wyróżnienia zarówno w Polsce jak i poza granicami kraju. Mazurskie Miody produkują również trunki alkoholowe sporządzane na bazie miodu, można je kupić w Piwnicy Jarosławnej. W sprzedaży posiadamy:

Miód pszczeli wielokwiatowy - Najbardziej popularny z miodów. Smak i zapach zależy od nektaru zebranego z różnych roślin uprawnych, kwiatów i ziół. Słodki, łagodny do ostrego z posmakiem gorzkawym. Może posiadać barwę od jasnokremowej do herbacianej, a po krystalizacji od jasnożółtej lub jasnoszarawej do jasnobrązowej.

Miód pszczeli lipowy - Miód o wyraźnym zapachu kwiatów lipy. Ostry w smaku, z lekką goryczką. Przed skrystalizowaniem barwę ma od zielonkawożółtej do jasno bursztynowej. Konsystencja gęsta, po krystalizacji drobnoziarnista, krupkowata.

Miód pszczeli akacjowy - Odznacza się delikatnym, lekkim zapachem kwiatów akacji. Ma barwę od bezbarwnej do jasnokremowej. Zawiera dużą ilość fruktozy, dlatego powoli krystalizuje. Po skrystalizowaniu ma barwę od białej do słomkowej. Ze względu na subtelny smak i aromat jest popularnym środkiem słodzącym do wielu potraw, napojów czy deserów oraz lubiany przez dzieci.

Miód pszczeli gryczany - Pod względem smaku i aromatu bardzo specyficzny. Wyczuwalny intensywny zapach kwiatów gryki oraz ostry, lekko piekący smak. W stanie płynnym od barwy ciemno herbacianej do brunatnej, a po skrystalizowaniu do brązowej.

Miód pszczeli nektarowo-spadziowy - Charakteryzuje się brunatną barwą często z zielonkawym odcieniem. Ma bardzo słabo wyczuwalny, lekko korzenny zapach i mało słodki, łagodny smak. Konsystencja gęsta, po krystalizacji drobno lub średnioziarnista.

Miód pszczeli wrzosowy - Zapach ma silny, podobny do kwiatów wrzosu. W smaku jest mało słodki, lekko gorzkawy i ostry. Krystalizuje przeważnie dość szybko, przybierając konsystencję galaretowatą i drobnoziarnistą. Może mieć barwę od czerwonobrunatnej do żółtopomarańczowej lub brunatnej.

Miód pszczeli spadź iglasta - Mało słodki miód o łagodnym, cierpkawym, lekko żywicznym smaku . Przed krystalizacja barwę ma od zielonkawo herbacianej do jasnobrązowej. Po krystalizacji barwę ma od szarobrązową z odcieniem zielonym do brązowej. Konsystencja cieczy jest gęsta, a krystalizacja średnioziarnista.

Piwnica Jarosławna - oferta miodów pszczelich

Manufaktura Czekolady

    To jedyny w Polsce zakład, w którym czekolada jest produkowana ręcznie bezpośrednio z ziarna kakaowca. W produkcji nie używa się proszku kakaowego lub innych półproduktów, co ma ogromny wpływ na ostateczny smak czekolady. Nuty smakowe wywodzące się z ziarna kakao są odpowiednio podkreślane przez dodatki takie jak: imbir, żurawina, kwiat soli morskiej i wiele innych.
Od strony medycznej potwierdzono że:
   - Czekolada zawiera przeciwutleniacze chroniące nasze komórki przed uszkodzeniami i starzeniem.
   - Podczas jedzenia czekolady wydzielają się endorfiny - hormony szczęścia.
   - Zawarte w czekoladzie kakao hamuje rozwój bakterii wytwarzających kwasy, które trawią nasze zęby.
   - Zastąpienie wysokokalorycznego deseru małą porcją dobrej czekolady pozwala zrzucić nadwagę
      bez odmawiania sobie słodyczy.
   - Czekolada jest doskonałym źródłem potasu, żelaza, fosforu, cynku i miedzi.

W sprzedaży posiadamy:

Czekolady mleczne – najbardziej kakaowe czekolady mleczne na polskim rynku. Sprzedawane są pod nazwą Czekoladowy Gaj i stanowią prawdziwy rarytas. Produkowana jest w odmianach z truskawkami, z prażonymi migdałami i kwiatem soli, z prażonym sezamem jak również w czystej postaci czekolady mlecznej.

Czekolady deserowe - klasyczna czekolada deserowa produkowana z kakao z Ghany, posypana kruszonym prażonym ziarnem kakao. Produkowane czekolady deserowe są również z ziarna Hispaniola z Republiki Dominikany z dodatkiem kandyzowanego Imbiru lub z dodatkiem żurawiny.

Czekolady z dodatkami smakowymi takimi jak:
      - Słodki ananas i równie słodkie maliny łączą się w unikalną kompozycję z czekoladą z ziarna kakao
         z Dominikany.
      - Słodkie truskawki oraz zielony pieprz, zatopione w mlecznej czekoladzie.
      - Egzotyczny kokos i orzeźwiającą porzeczka
      - Liofilizowane, czyli suszone na zimno maliny i kandyzowane pomarańcze.
      - Słodkie ananasy oraz kwaśne wiśnie i porzeczki.

Czekolada do picia „Czekoladowe Espresso” - nazywane jest również kubeczkiem szczęścia – Do kubeczka wystarczy nalać gorącego mleka (temp. 90 stopni Celsjusza), a następnie cierpliwie mieszać przez 2 minuty. W ten sposób powstaje bardzo gęsty i esencjonalny napój. W składzie są tylko trzy składniki: ziarno kakao, cukier trzcinowy i naturalny owoc, który ma urozmaicić smak.

Czekoladowe dodatki do wypieków - Prażone ziarno kakao w łupinkach. Świetnie nadaje się na przekąskę. Smakuje trochę jak orzeszki, a trochę jak gorzka czekolada.

Piwnica Jarosławna - oferta czekolad

Firma Produkcyjno - Handlowa Ania

    Firma Ania specjalizuje się w ciasteczkach zdrowego smaku. Wypieka je bez tłuszczu, z najlepszych składników naturalnych, bez polepszaczy, spulchniaczy i środków konserwujących. Utrwalane przez wypiek w wysokiej temperaturze i niskiej zawartości wody. Ciasteczka są pożywne i bogate w pełnowartościowe składniki odżywcze dodające energię i witalność.
W sprzedaży posiadamy:
   • Bio ciasteczka Ani bezcukrowe, niskokaloryczne czekoladowe
   • Bio ciasteczka Ani bezcukrowe, niskokaloryczne jogurtowe
   • Bio ciasteczka Ani bezcukrowe, niskokaloryczne śmietankowe
   • Bio ciasteczka Ani bezcukrowe, niskokaloryczne waniliowe
   • Bio ciasteczka orkiszowe bez dodatku cukru
   • Bio ciasteczka owsiane bezcukrowe cappucino
   • Bio ciasteczka owsiane bezcukrowe cynamonowe
   • Bio ciasteczka owsiane bezcukrowe z miodem
   • Bio ciasteczka owsiane naturalne bez dodatku cukru
   • Bio fajne ciasteczka Fun cookies gryczane
   • Bio fajne ciasteczka Fun cookies kukurydziane
   • Bio fajne ciasteczka Fun cookies owsiane
   • Bio fajne ciasteczka Fun cookies ryżowe
Piwnica Jarosławna - oferta BIO ciastek "ANIA"

Słodkie Czary Mary

    Firma Słodkie Czary Mary to Zdrowe Oblicze Słodyczy, które robione są wyłącznie z najwyższej jakości produktów takich jak naturalne aromaty owocowe. Kolory w słodyczach uzyskiwane są wyłącznie za pomocą barwników pochodzenia roślinnego. Zapewnia to niebiański i wyrazisty smak oraz gwarantuje, że te słodycze są zdrowsze od najczęściej oferowanych i dostępnych na rynku. Szeroka gama kolorystyczna i smakowa sprawia, że każdy łasuch poczuje się jak w raju i w jednej chwili przypomni sobie słodkie smaki dzieciństwa. Wszystkie łakocie powstają według tradycyjnych tajemnych receptur cukierniczych.
W sprzedaży Piwnica Jarosławna posiada:
   • Cukierki o różnych smakach
   • Lizaki klasyczne
   • Lizaki o przeróżnych kształtach
Piwnica Jarosławna - oferta firmy "Czary Mary"

Piwnica Jarosławna - oferta alkoholi

Piwnica Jarosławna posiada w sprzedaży znakomite alkohole takich firm jak:

 

P.P.U.H. Tłocznia Maurer

    Rozwój sadownictwa w regionie Łącka i bogactwo odmian różnych owoców pozwala na wytwarzanie soków, win owocowych, destylatów alkoholowych o różnych smakach. Tym właśnie od 2002 roku zajmuje się Tłocznia Maurer. Bazując na wiekowych tradycjach i recepturach przodków wytwarza wiele trunków alkoholowych. W Piwnicy Jarosławnej można kupić produkty tego producenta takie jak:

Śliwowica – okowita z łąckich śliwek - zawartość alkoholu 50%. Wysoko gatunkowy destylat z tradycyjnych Łąckich ekologicznych śliwek. Śliwkowy aromat, gładkość i aksamitność tego trunku pozwala na spożywanie go w postaci czystej. Prawdziwi koneserzy i smakosze degustują śliwkowy rarytas zarówno sam, jak i z herbatą. Polecana jako dodatek do mas i innych potraw regionalnych.

Wiśniowica - okowita z wiśni - zawartość alkoholu 50%. Specyficzny destylat o smaku wiśniowym produkowany za zdrowych, dojrzałych owoców. Wyśmienity w połączeniu z kawą jak również w postaci czystej. Niektórzy spożywają ją z herbatą lub w postaci drinków, likierów.

Gruszkowica - okowita z gruszek - zawartość alkoholu 50%. Wspaniały destylat z gruszek ekologicznych uprawianych w rejonie Łącka. Swoisty aromat i smak zawdzięcza różnorodności odmian owoców z których jest wytwarzana. Można ją spożywać w postaci czystej lub z kawą, herbatą.

Wina owocowe - zawartość alkoholu 13%. Już od średniowiecza łąckie ogrody słyną z dorodnych i zdrowych owoców. Od lat te dary matki natury są przerabiane na rozmaite wina według starej receptury:
   - wino agrestowe,
   - wino borówkowe,
   - wino aroniowe,
   - wino z czarnej porzeczki,
   - wino porzeczkowe,
   - wino z dzikiej róży,
   - wino rabarbarowe,
   - wino śliwkowe,
   - wino wiśniowe.
Piwnica Jarosławna - oferta trunków firmy "Maurer"

Mazurskie Miody ZPH „Karolina”

    Firma Mazurskie Miody została założona w 1964 roku. Oprócz konfekcjonowania miodu pszczelego, (oferta miodów na naszej internetowej stronie w dziale „Miody i inne słodkości...”) zajmuje się również produkują doskonałych trunków alkoholowych sporządzanych na bazie miodu. Produkcja oparta jest na tradycyjnych recepturach wyszukanych w rodzinnych szpargałach. Produkty firmy Mazurskie Miody wielokrotnie zdobywały prestiżowe nagrody i wyróżnienia zarówno w Polsce jak i poza granicami kraju.
Piwnica Jarosławna w sprzedaży posiada:

Miody pitne o zawartości alkoholu od 12% do 16% obj.
   • Półtorak Rodowy – miód pitny niesycony, (nie poddany obróbce termicznej)
   • Półtorak Piasecki – miód pitny niesycony,
   • Dwójniak Grunwaldzki – miód pitny niesycony,
   • Dwójniak Warmiński – miód pitny niesycony,
   • Trójniak Mazurski - miód pitny (niesycony),
   • Trójniak Kresowy – miód pitny niesycony,
   • Czwórniak Biesiadny – miód pitny niesycony,
   • Czwórniak Honey Wine – miód pitny niesycony.

Okowity produkt z co najmniej pięćset letnią tradycją nazywany w języku łacińskim aqua vita.
   • Okowita Miodowa Warmińska - wyborny trunek o zawartości alkoholu 45%,
   • Okowita Miodowa Mazurska - wyborny trunek o zawartości alkoholu 42% obj.

Miodówki szlachetny trunek wytwarzany wyłącznie z naturalnych składników Zawartość alkoholu 40% obj.
   • Piasecki Vodka,
   • Piasecki Honey
   • Piasecki Cherry,
   • Piasecki Plum,
   • Piasecki Quince,
   • Piasecki Forest.

Pozostałe
   • Masuria - trunek o zawartości alkoholu 40% obj.
   • Grzeniec Biesiadny na miodzie – zawartość alkoholu 12% obj.
   • Półtorak Piasecki - w kamionce w zestawie z kubeczkiem – zawartość alkoholu 16% obj.
Piwnica Jarosławna - oferta trunków "Mazurskie Miody"

Browarnia Sobótka Górka

    Browarnia Sobótka Górka to niewielki browar rzemieślniczy założony przez trójkę piwowarów domowych: Bartłomieja Bogdańskiego, Piotra Sieniawskiego i Roberta Kopcia. Browar wskrzesza tradycję warzenia piwa w regionie, gdzie od XIX wieku działał duży browar, niestety zamknięty w 1997 roku. Browarnia skupia się przede wszystkim na tworzeniu tradycyjnych piw dolnej fermentacji.
Lista piw browaru:
   • Piwo Sobótka Górka 10%,
   • Piwo Sobótka Górka 12%,
   • Piwo Sobótka Górka 16%.
Piwnica Jarosławna - oferta browaru "Sobótka Górka"

Wina Gruzińskie

    Piwnica Jarosławna jest jedynym miejscem w Wałbrzychu i okolicach gdzie można nabyć znakomite białe i czerwone wina gruzińskie pochodzące z Winnicy Teliani Valley. Winnica położona jest w samym sercu Kakhetii - najlepszego dla uprawy winogron rejonu Gruzji. Pochodzące stamtąd wina słyną na całym świecie z najwyższej jakości i niepowtarzalnego charakteru.
Posiadamy w sprzedaży:
   • Wina jakościowe i regionalne czerwone: Mukuzani, Napareuli, Saperavi, Cabernet-Saperavi, Pirosmani
      Alazani Valley, Kindzmarauli, Ojaleshi
   • Wina jakościowe i regionalne białe: Tsinandali, Chardonnay-Rkatsiteli, Tvishi, Alazani Valley
   • Wina jakościowe i regionalne różowe: Saperavi Rose
   • Wina stołowe czerwone z kolekcji „Old Gruzja”: Saperavi, Alaverdi, Alazani
   • Wina stołowe białe z kolekcji „Old Gruzja”: Rkatsiteli, Alaverdi, Alazani
Piwnica Jarosławna - oferta win gruzińskich

Wina Izraelskie z „Winnicy Teperberg 1870”

    Na terytorium dzisiejszego Izraela znajdują się tereny, gdzie klimat i gleba sprzyjają hodowli winorośli. Jednym z najstarszych producentów WINA IZRAELSKIEGO jest „Winnica Teperberg 1870”. Założycielami byli Abraham Teperberg oraz jego syn Zeewe Zaide Teperberg. Oni to, siedem pokoleń wstecz, na wzgórzach otaczających Jerozolimę założyli winnicę pod biblijną nazwą „Efrat”. Obecnie winnicą zarządza Moti Teperberg, a wina pochodzące z jego winnicy znajdują się na liście wiodących izraelskich firm branży winiarskiej i trafiają do odbiorców na wszystkich kontynentach.
Piwnica Jarosławna posiada w swej ofercie wina z „Winnicy Teperberg 1870”.
Wina gronowe EFRAT 1870:
   • czerwone wytrawne
   • białe wytrawne
   • białe półwytrawne
Wina gronowe TEPERBERG 1870:
   • czerwone wytrawne
   • białe wytrawne
Piwnica Jarosławna - oferta win gruzińskich

Piwnica Jarosławna - oferta napojów bezalkoholowych

    Kwas chlebowy litewski jest napojem bezalkoholowym o unikalnym smaku. Jest bardzo ceniony za swe walory smakowe i uważany jest za produkt elitarny. Powstaje z naturalnych surowców na podstawie starych receptur warzelniczych. Przy produkcji kwasu chlebowego główny składnik stanowią suchary z chleba żytniego, który wypiekany jest specjalnie do tego celu. Piwnica Jarosławna sprzedaje Gubernija kwas chlebowy litewski w butelkach szklanych o pojemnościach 0,5 lita oraz 0,33 lita.

Piwnica Jarosławna - żywność ekologiczna

Piwnica Jarosławna posiada w sprzedaży wyborne oleje oraz przyprawy takich firm jak:

 

Oleje z SemCo

    SemCo to polska firma z rodzinną tradycją. Produkuje oleje tłoczone na zimno w oparciu o nasiona pochodzące z plantacji kontraktowanych i monitorowanych w ciągu okresu wegetacji. Produkcja odbywa się zgodnie z systemem HACCP i związana jest jedynie z olejami zawierającymi NNKT (nienasycone kwasy tłuszczowe). Oleje są znakomite do ziemniaków, kasz, pieczywa, sera , ryb-śledzi, mięs, wszelkich warzywnych sałatek i surówek a szczególnie cebuli i czosnku , do sosu Winegret, majonezów, dresingów itp.
Piwnica Jarosławna - oferta ekologicznych olejów firmy "SEMCO"
Piwnica Jarosławna w sprzedaży posiada:
Olej Rydzowy - Roślinny olej sałatkowy tłoczony na zimno z nasion lnianki-rydzu. Zawiera wielką ilość, ca 90% kwasów nienasyconych. Są to kwasy niezwykle korzystne dla diety i zdrowia człowieka.

Wielkopolski Olej Rydzowy - Tłoczony na zimno, zawiera ca 90% kwasów nienasyconych, w tym do 54% omega 3 i omega 6.

Olej Lniany Złocisty - tłoczony na zimno z najwyższej jakości złocistego siemienia lnu spożywczego. Jest to olej roślinny o najwyższej zawartości kwasów tłuszczowych omega -3 i omega – 6.

Olej Lniany Wielkopolski – tłoczony na zimno z brązowego siemienia lnu spożywczego, ma najwyższą zawartość kwasów tłuszczowych omega -3 i omega – 6 ca 67%, które regulują poziom cholesterolu.

Olej Budwigowy – tłoczony na zimno z najwyższej jakości polskiego siemienia lnu. Jest to olej lniany do diety dr Budwig, ma wysoką zawartość kwasów omega – 3 i omega – 6 ca 67%, które jako składniki diety regulują metabolizm człowieka.

Olej z Pestek Dyni - tłoczony na zimno z najwyższej jakości nasion dyni oleistej (Cucurbitae oleum). Olej zawiera ca 80% Niezbędnych Nienasyconych Kwasów Tłuszczowych koniecznych do prawidłowego funkcjonowania organizmu.

Olej Rzepakowy – tłoczony na zimno z nasion rzepaku bezerukowego, odmiany podwójnie uszlachetnionej, czysty, nierafinowany . Kwasy nienasycone to 90% zawartości tłuszczu i one decydują o dobroczynnym działaniu tego oleju na rzecz organizmu.

Olej z Nasion Wiesiołka - Suplement Diety. Evitol, zawierający niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe. Korzystnie wpływa na:
   - utrzymanie prawidłowego poziomu cholesterolu we krwi,
   - obniżenie wartości ciśnienia tętniczego we krwi,
   - regulowanie poziomu składników lipidowych w surowicy krwi,
   - wzmocnienie naturalnych mechanizmów obronnych organizmu przy niesprzyjającym wpływie środowiska
      zewnętrznego,
   - ogólne funkcjonowanie systemu nerwowego.

Olej z Czarnuszki – tłoczony na zimno z nasion czarnuszki siewnej (Nigella Sativa). Posiada ca 83% nienasyconych kwasów tłuszczowych (NNKT). Wzmacnia odporność organizmy, poprawia przemianę materii, chroni przed depresją, stanami wyczerpania, reguluje poziom cholesterolu i ciśnienia krwi. Pomaga przy zmianach skórnych i alergiach, naprawia układ immunologiczny (przy reumatyzmie) i jest stosowany przy diecie cukrzycowej. Olej można używać zewnętrznie do smarowania i masażu skóry.

Olej lniany do diety dr Joanny Budwig

    Piwnica Jarosławna oferuje do sprzedaży „Naturalny Olej Lniany” najwyższej jakości, produkowany przez firmę Miramar Sp. z o.o. Olej jest tłoczony w niskich temperaturach, dzięki czemu zachowane są wszystkie dobrodziejstwa natury drzemiące w nasionach lnu. Sprzedawany jest w butelkach z ciemnego szkła:
   • o pojemności 1000ml
   • o pojemności 500ml
„Naturalny Olej Lniany” ma zastosowanie w diecie dr Joanny Budwig. Spożywanie oleju lnianego ma korzystny wpływ na organizm człowieka - wspomaga prawidłową przemianę cholesterolu, przeciwdziała chorobom krążenia i serca, miażdżycy, chorobie nadciśnieniowej oraz łagodzi objawy menopauzy. Olej lniany jest produktem „czystym” bez dodatku konserwantów i substancji przedłużających jego trwałość. Posiada do 70% nienasyconych kwasów tłuszczowych (NNKT), z których około 60% stanowią wielonienasycone kwasy tłuszczowe Omega - 3 (w tym przypadku kwas alfa linolenowy). Pozostałe 40% to wielonienasycone kwasy tłuszczowe Omega - 6 (ok 15%), jednonienasycone (ok 15%) oraz nasycone (ok. 10%).
Piwnica Jarosławna - oferta oleju lnianego "Miramar"

Przyprawy "Dary Natury"

    Piwnica Jarosławna w swojej ofercie posiada przyprawy jednorodne, mieszanki przypraw i sole spożywcze. Składy dla mieszanek zostały opracowane na podstawie staropolskich receptur, pochodzących szczególnie z Podlasia. W składzie mieszanek nie ma żadnych substancji konserwujących i polepszaczy smaku. Dlatego też na opakowaniach znajdują sie oznaczenia „przyprawy bez chemii”.

W sprzedaży posiadamy następujące przyprawy jednorodne jak i mieszanki:
gorczyca czarna, czosnek niedźwiedzi, kardamon ziarno, koper ogrodowy nasiona, anyż gwiazdkowy cały, anyż gwiazdkowy mielony, bazylia, cebula suszona, chilli, curry, cynamon kora, cynamon laski, cynamon mielony, czarnuszka, cząber, czosnek mielony, estragon, gałka muszkatołowa cała, gałka muszkatołowa mielona, gorczyca biała, imbir mielony, jałowiec cały, kardamon mielony, kminek mielony, gorczyca biała z certyfikatem ekologicznym, kminek ziarno, kolendra, kolendra mielona, koperek, kozieradka, kozieradka mielona, kurkuma, liść laurowy, lubczyk, majeranek, natka pietruszki, oregano, papryka ostra mielona, papryka słodka mielona, pieprz biały ziarnisty, pieprz biały mielony, pieprz cayenne, pieprz czarny mielony, pieprz czarny ziarnisty, pieprz czerwony ziarnisty, pieprz zielony ziarnisty, rozmaryn, tymianek, ziele angielskie całe, cebula suszona przyprawa ekologiczna, owoc jałowca z certyfikatem ekologicznym, kminek z certyfikatem ekologicznym, lubczyk przyprawa ekologiczna, majeranek z certyfikatem ekologicznym, lubczyk z certyfikatem ekologicznym, kmin rzymski.
Piwnica Jarosławna - oferta przypraw firmy "Dary Natury"

Sól HIMALAJSKA z Bio Planet

    Piwnica Jarosławna posiada w sprzedaży sól HIMALAJSKĄ, naturalną, krystaliczną. Posiadamy w sprzedaży 4 odmiany tej soli:
   • Sól himalajska CZARNA KALA NAMAK, MIELONA (opakowanie 1kg)
   • Sól himalajska KRYSTALICZNA, RÓŻOWA ,BARDZO DROBNA (opakowanie 1kg)
   • Sól himalajska KRYSTALICZNA, RÓŻOWA, DROBNA (opakowanie 1kg)
   • Sól himalajska KRYSTALICZNA, RÓŻOWA, GRUBA (opakowanie 1kg)
Piwnica Jarosławna - "Bio Planet" ekologiczna żywność

Piwnica Jarosławna - ekologiczne mąki i makarony

Posiadamy w sprzedaży mąki i makarony takich firm jak:

 

Mąki - EKO-MEGA młyn wodny

    Firma EKO-MEGA wytwarza tradycyjne mąki, które są zakwalifikowane jako podlaskie produkty regionalne. Zboża z których produkowane są mąki pochodzą ze starannie wybranych, certyfikowanych gospodarstw ekologicznych i mielone są we własnym młynie wodnym. Na szczególna uwagę zasługują mąki chlebowe o bardzo dobrej jakości, długim terminie ważności , idealnie nadające się do wypiekania własnego chleba w domu. Piwnica Jarosławna posiada w sprzedaży z firmy EKO-MEGA:
Mąki orkiszowe:
   • Razowa TYP 2000 BIO (1 kg)
   • Chlebowa TYP 1100 BIO (1 kg)
Mąki pszenne:
   • Jasna TYP 550 BIO (1 kg)
   • Chlebowa TYP 750 BIO (1 kg)
Mąki żytnie:
   • Razowa TYP 2000 BIO (1 kg)
   • Chlebowa TYP 720 BIO (1 kg)
Piwnica Jarosławna - tradycyjne mąki z firmy "EKO-MEGA młyn wodny"

Mąki - Bio Planet sp. z o.o.

    Piwnica Jarosławna posiada w sprzedaży mąki z firmy Bio Planet której składniki są objęte ekologicznymi certyfikatami kontroli:
Mąki orkiszowe:
   • Razowa TYP 2000 BIO (1kg)
   • Razowa TYP 2000 BIO (500g)
   • Razowa TYP 700 BIO (1 kg)
Mąki pszenne:
   • Razowa TYP 2000 BIO (1 kg)
   • Razowa TYP 550 BIO (1 kg)
Mąki żytnie:
   • Razowa TYP 2000 BIO (1 kg)
   • TYP 960 BIO (1 kg)
Mąki różnego typu:
   • Amarantusowa BIO (500 g)
   • Gryczana pełnoziarnista BIO (500 g)
   • Jaglana BIO (500 g)
   • Kukurydziana BIO (400 g)
   • Ryżowa pełnoziarnista BIO (500 g)
   • Z kasztanów jadalnych BIO (250g) produkt bezglutenowy
   • Mąka skrobia ziemniaczana BIO (500 g)
Piwnica Jarosławna - żywność ekologiczna

Mąki i makrony - Wytwórnia Makaronu "BIO" Babalscy

    Od 1986 roku Państwo Babalscy prowadzą 9 hektarowe certyfikowane gospodarstwo ekologiczne. Przy gospodarstwie posiadają certyfikowaną Wytwórnię Makaronu BIO . W wytwórni, zebrane z ekologicznych upraw zboża, przetwarzają na razowe mąki oraz makarony.
Posiadamy mąki BIO:
   • Mąka pszenna razowa Typ 2000
   • Mąka pszenna razowa Typ 1850 Graham
   • Mąka pszenna razowa Typ 2000
   • Mąka żytnia razowa
   • Mąka pszenna razowa orkiszowa
   • Mąka jęczmienna razowa
   • Mąka owsiana razowa
   • Mąka gryczana
   • Mąka grochowa
Posiadamy makarony BIO:
   • Makarony razowe pszenne (świderki, rurka, krajanka wstążka 10 mm, nitka, R4 wstążka 4 mm, łazanki, krótka
     rurka i nitka, kolanka, z ziołami)
   • Makarony orkiszowe(świderki, wstążka, rurka)
   • Makarony żytnie (świderki, wstążka, rurka)
Piwnica Jarosławna - BIO mąki z firmy "BIO" Babalscy

Makarony z firmy RENO s.c. z Jaworza

Piwnica Jarosławna - oferta makaronów 5-jajecznych

Makarony - Zakłady Spożywcze "Malwa"

    Firma MALWA powstała w 1993 r. i od samego początku zajmuje się produkcją makaronów. Dla zapewnienia klientom bezpieczeństwa zdrowotnego oraz gwarancji wysokiej jakości produktów, od 2003 roku MALWA posiada System Zarządzania Jakością ISO 9001:2000 i HACCP, a w 2006 roku otrzymała certyfikat produkcji żywności ekologicznej. W swojej ofercie posiada makarony EKO dla wegan oraz makarony z dziedziny żywności funkcjonalnej (według badań oprócz funkcji odżywczych posiada pozytywny wpływ na stan zdrowia, nastrój oraz może być stosowana w profilaktyce zapobiegania różnym chorobom).
• EKO MAKARON ŻYTNI RAZOWY bez dodatku jaj i soli. Dostępne formy: świderek, kolanko, wstążka cienka, wstążka średnia. Produkt może być spożywany przez wegan.
• EKO MAKARON PSZENNY RAZOWY bez dodatku jaj i soli. Dostępne formy: świderek, kolanko, muszelka, wstążka cienka, wstążka średnia. Produkt może być spożywany przez wegan.
• EKO MAKARON ORKISZOWY RAZOWY bez dodatku jaj i soli. Dostępne formy: świderek, kolanko, muszelka, wstążka cienka, wstążka średnia. Produkt może być spożywany przez wegan.
• EKO MAKARON ORKISZOWY bez dodatku jaj i soli. Dostępne formy: świderek, muszelka, wstążka cienka, wstążka średnia. Produkt może być spożywany przez wegan.
• EKO MAKARON ORKISZOWY dwujajeczny. Dostępne formy: wstążka cienka, nitka.
• MAKARON PSZENNO SOJOWY z zawartością 17% białka.
• MAKARON czterojajeczny o obniżonej zawartości cholesterolu zawiera kwasy wielonienasycone dha OMEGA3.
Piwnica Jarosławna - EKO makarony z firmy "Malwa"

Makarony - NIRO Sp. z o.o.

    Firma Niro zajmuje się produkcją makaronów ze świeżego, pełnego przemiału ziarna orkiszu ekologicznego oraz makaronów z białej mąki orkiszowej z dodatkiem (lub bez) warzyw ekologicznych. Wszystkie makarony posiadają certyfikaty ekologiczne.

Makarony pełnoziarniste wyróżniają się charakterystycznym orzechowym smakiem, który pozwoli Państwu powrócić do smaków z czasów naszych przodków. Nadają każdej potrawie niepowtarzalny aromat. Wytwarzane ze świeżo zmielonej mąki orkiszowej bez dodatku soli i jaj. Ziarno orkiszu mielone jest dzień przed rozpoczęciem produkcji.
Piwnica Jarosławna posiada w sprzedaży makarony pełnoziarniste:
   • Nitki - skład: świeżo zmielona mąka orkiszowa (100%), woda
   • Spaghetti - skład: świeżo zmielona mąka orkiszowa (100%), woda
   • Spirelli - skład: świeżo zmielona mąka orkiszowa (100%), woda
   • Trzy Kolory - skład: świeżo zmielona mąka orkiszowa (100%), papryka, szpinak, kurkuma, woda
   • Wstążki - skład: świeżo zmielona mąka orkiszowa (100%), woda

Makarony białe wytwarzane z ekologicznej białej mąki orkiszowej i innych składników pochodzących z upraw ekologicznych, bez dodatku jaj i soli.
Piwnica Jarosławna posiada w sprzedaży makarony białe:
   • Nitki złociste – skład: mąka orkiszowa (99,9%), woda, kurkuma
   • Nitki luksusowe - skład: mąka orkiszowa (100%), woda
   • Wstążki - skład: mąka orkiszowa (100%), woda
   • Wstążki szpinakowe - skład: mąka orkiszowa (97%), szpinak, woda
   • Łazanki - skład: mąka orkiszowa (100%), woda
   • Świderki - skład: mąka orkiszowa (100%), woda
   • Świderki kolorowe - skład: mąka orkiszowa (97%), papryka, szpinak, woda
   • Jeżyki - skład: mąka orkiszowa (100%), woda
Piwnica Jarosławna - ekologiczne makarony z firmy "NIRO"

 

 

 

http://razziel4.soup.io/ | cool electronic cigarette | http://searchengines.pl/user/135834-kozakiew1/ | e cig liquid | torebki damskie