FB
Aktualności
 Aktualności i promocje w Piwnicy Jarosławnej
INFORMACJA DNIA:

Ważna informacja !

Piwnica Jarosławna ma nowego właściciela.

Bardzo sympatyczni ludzie, którzy poprowadzą sklep z pasją zachowując jego charakter.

Asortyment sklepu się nie zmieni, prawdopodobnie będzie rozszerzony o nowe produkty równie wysokiej jakości.

Będą nadal dostępne wędliny jarosławne.

My ze swojej strony, bardzo dziękujemy wszystkim naszym klientom, że przez te trzy lata docenialiście Państwo nasz wysiłek i produkty, które oferowaliśmy.

Nowym właścicielom życzymy powodzenia.

Prośba do klientów Piwnicy Jarosławnej, do których dołączamy.
Zadbajmy wspólnie, by to miejsce nadal funkcjonowało z powodzeniem w naszym mieście.

PIWNICA JAROSŁAWNA RUSZA PONOWNIE 01 09 2016r.

SERDECZNIE ZAPRASZAMY.

Aktualności

    Poniżej, w dziale „Aktualności" informujemy Państwa o nowościach wprowadzonych do sprzedaży oraz o terminach dostaw świeżych produktów. Podanie tego typu informacji ułatwi Wam planowanie zakupów w naszym sklepie.

 

Piwnica Jarosławna
Data wpisu: 17.04.2016 r.
W czwartek 21 04 2016r. dostawa produktów owczych
W czwartek 21 04 2016r. dojadą wyroby 100% wyrabiane z owczego mleka

  • jogurt owczy naturalny
  • kefir owczy
  • serwatka owcz
  • ser biały owczy
  • ser wędzony owczy
  • ser twardy owczy
  • jogurt pitny owczy

 

Data wpisu: 17.04.2016 r.
Informacja o dostawach w tym tgodniu
Od poniedziałku 18 04 2016r.

Wędzimy codziennie nasze sztandarowe wędliny jarosławne.

  • szynka jarosławna
  • schab jarosławny
  • boczek jarosławny


W środę 20 04 2016r. dostawa:

Nabiału z klimeko
Wędlin z Markowa
Wędlin z firmy Tradycyjne Jadło

W czwartek 21 04 2016r.i piątek 22 04 2016r. wedzimy:
  • kiełbasa swojska jarosławna
  • kiełbasa krakowska jarosławna
  • szynka jarosławna
  • boczek jarosławny
  • schab jarosławny
  • polędwiczki jarosławne


W czwartek dostawa nabiału z Wańczykówki oraz dostępne będą:

  • prasowana mielonka jarosławna
  • prasowana pierś z indyka jarosławna
  • prasowana szynka jarosławna
  • boczek prasowany jarosławnay

 

Data wpisu: 25.02.2016 r.
Produkty firmy Krokus już w Piwnicy
Jesteśmy rodzinnym zakładem przetwórstwa owoców i warzyw. Mieścimy się we wsi Pająków na granicy województwa mazowieckiego i lubelskiego w pobliżu Kazimierza Dolnego, Janowca i Puław.
Firma powstała w 1993 roku. Na początku działalności cała produkcja przeznaczona była na eksport. Na rynku polskim pojawiliśmy się w 2004 roku. Obecnie jesteśmy liderem wśród firm oferujących tradycyjne przetwory z owoców i warzyw.

Jesteśmy członkami Polskiej Izby Produktu Regionalnego i Lokalnego. Nasze produkty polecane są przez francuski przewodnik kulinarny Le Guide de Gourmands oraz SlowFood Polska. W 2013 r. zostaliśmy członkiem Sieci Dziedzictwa Kulinarnego.

 

Data wpisu: 21.02.2015 r.
Informacja o dostawach w tygodniu promocyjnym
Od poniedziałku 22 02 2016r. w tygodniu promocyjnym ( wszystkie produkty w naszym sklepie 20% taniej!) pełny asortyment wędlin jarosławnych dostępny codziennie....wędzarnia nie będzie stygła

ZAPRASZAMY

Dostawa nabiału i nowych produktów w środę 17 02 2016r. Pojawią się:
  • Pasztet z gęsi
  • Pasztet z indyka
  • Pasztet z kaczki
  • Pasztet z sandacza z rakami
  • Pasztet ze szczupaka
  • Szczupak faszerowany
  • Ryby w zalewach

    Dostawa od "Nowicki Naturalnie", "Bioplanet" i "Tradycyjne Jadło" w czwartek 25 02 2016r.
    W czwartek pojawi się wędliny z dziczyzny

    JESZCZE RAZ ZAPRASZAMY NA UDANE ZAKUPY W TYGODNIU PROMOCYJNYM. TO NIE CHWYT MARKETINGOWY TO PRAWDZIWA PROMOCJA NASZYCH PRODUKTÓW!

 

Data wpisu: 09.01.2016 r.
NOWOŚĆ FIRMA "TRADYCYJNE JADŁO"
Firma która powstała z zamiłowania do wielowiekowej polskiej tradycji wędliniarskiej.
Przyprawiamy tylko naturalnie, wędzimy na prawdziwym dymie olchowym, pieczemy na żywym ogniu.
Produkujemy w 100% tak jak deklarujemy !
Nasze wyroby produkujemy w 100% z mięsa wieprzowego bez konserwantów wg starych receptur i tradycji wielkopolskiej wsi i dworu.
Doprawiamy świeżym czosnkiem, pieprzem, majerankiem, cebulą, zielem angielskim, kminkiem, papryką i solą.
Nie stosujemy żadnych barwników, wypełniaczy i dodatków chemicznych. Wędzimy w wędzarni tradycyjnej, na dymie z drewna olchowego. Mięso pozyskujemy tylko ze świeżego surowca, najwyższej jakości.Pogodziliśmy tradycyjne metody produkcji z dbałością o wysokie standardy higieniczne, stosowane w krajach unii europejskiej.
Nasze wędliny charakteryzują się bardzo zdecydowanym smakiem.Jest to wynik stosowania naturalnych przypraw Np. pieprzu; majeranku; czosnku; kminku; jałowca; kolendry i ziela angielskiego.Wędzenie na prawdziwym dymie olchowym daje intensywny zapach.Wszystkie nasze suche wędliny podlegają dojrzewaniu, przez co najmniej 3 tygodnie. Proces dojrzewania i wędzenia powoduje utratę na wadze od 30% do 60%.
Większość prac przy wyrobie wędlin wykonywanych jest ręcznie.Nie stosujemy żadnych substancji wiążących wodę, wypełniaczy, barwników.Jedyną substancją konserwującą jest sól i sól peklowa (trochę informacji o soli peklowej na stronie http://swiat-wedlin.pl/elementarz-miesa/peklowanie-miesa ). Stosujemy tradycyjne metody obróbki mięsa, ale zgodne z przepisami obowiązującymi w Unii Europejskiej.Proces produkcji monitorujemy zgodnie z wymogami HACCP. Regularnie wykonujemy badania trwałościowe i mikrobiologiczne naszych wędlin.

Piwnica jarosławna poleca HIT tej firmy, jest nim wątrobianka...pyszna!
Wyroby tej firmy są bezglutenowe, są oznaczone stosownym znakiem

 

Data wpisu: 09.01.2016 r.
Zamówienia na imprezy okolicznościowe
Jeżeli szukacie Państwo prawdziwych wędlin na wesele, przyjęcie komunijne, lub inną imprezę okolicznościową, dobrze Państwo trafili. Wyroby z naszej przysklepowej wędzarni, oraz sprowadzane od regionalnych producentów powinny Państwa w pełni zadowolić. Zapraszamy do sklepu 2 tygodnie przed planowaną imprezą na degustację naszych wędlin i ewentualne złożenie zamówienia. Ustalimy wspólnie termin i miejsce dostawy. ZAPRASZAMY

 

Data wpisu: 09.01.2016 r.
ŚCIĄGA CZYTAJ SKŁAD
SUBSTANNCJE DODAWANE DO ŻYWNOŚCI NIEBESPIECZNE DLA ZDROWIA

 

Data wpisu: 22.11.2015 r.
Od poniedziałku 16 11 2015r. do soboty 21 11 2015r. w piwnicy
WTOREK

dostępne:

wędliny jarosławne
  • kiełbasa krakowska
  • kiełbasa myśliwska
  • kiełbasa ekstra
  • kiełbasa swojska
  • kiełbasa z indyka
  • szynka
  • schab
  • boczek
  • polędwica


wędliny z firmy Markowa
  • kabanosy
  • salceson
  • pasztetowa
  • słonina wędzona
  • smalec ze skwarkami
  • pasztet w słoiku
  • kiełbasa z szynki
  • firmowa kiełbasa Jana


zagrodowe sery żółte(z mleka krowiego i koziego), twarogi, jogurty od Wańczyków

góralskie sery z gospodarstwa Balser z Długopola (o tej porze roku z mleka krowiego)

produkty ręcznie wytwarzane w gospodarstwach agroturystycznych zrzeszonych pod znakiem „REGIONALNE” większość z nich posiada znak dziedzictwa kulinarnego.

  • kajmak ręcznie robiony bez konserwantów z prawdziwego mleka
  • miody sudeckie certyfikowane
  • patisony w delikatnej zalewie
  • chrzan zaprawiony wyłącznie cytryną (bardzo intensywny)
  • buraki z chrzanem bez konserwantów
  • grzyby leśne w zalewie
  • musztarda robiona domową metodą bez konserwantów
  • żur domowy
  • sałatki jarzynowe ręcznie robione
  • żurawina z ciekawymi dodatkami
  • konfitury domowe
  • i wiele innych ciekawych przetworów


      Ceny tych produktów są bardzo dostępne

      WTOREK

      pojawi się:

      chałwa grecka ręcznie wyrabiana

      chleb z Piekarni Ratuszowa Radzikowscy

      Od 80 lat nieprzerwanie dostarczają odbiorcom naturalne, zdrowe i smaczne pieczywo, wypiekane na bazie tradycyjnej, przedwojennej receptury.

      • Chleb żytni razowy ,,Ratuszowy" (bezdrożdżowy)
      • Chleb żytni wiejski z blachy na zakwasie
      • Bochenek wiejski - mak
      • Chleb żytni sitkowy


      wedzimy wędliny jarosławne

      ŚRODA

      dostawa nabiału z firmy „KLIMEKO”
      • jogurty
      • twarogi<
      • śmietany
      • masło
      • maślanka
      • kefir
      • serwatka


      CZWARTEK

      pojawi się:

      bezglutenowe wędliny Nowickiego
      • parówki wieprzowe cienkie
      • parówki wieprzowe grube
      • parówki cielęco-wieprzowe 55% cielęciny
      • pasztet pieczony wieprzowy
      • suszona wołowina


      chałwa grecka ręcznie wyrabiana

      chleb z Piekarni Ratuszowa Radzikowscy

      wędzimy wędliny jarosławne dodatkowo dostępna będzie:

      • pierś z indyka prasowana
      • pierś z indyka wędzona jarosławna
      • kiełbasa gruba wędzona z indyka
      • kiełbasa jarosławna biała
      • kaszanka


      przyjadą świeże eko warzywa z firmy „BIOPLANET”

      PIĄTEK

      wędzimy wędliny jarosławne

 

Data wpisu: 27.09.2015 r.
NOWOŚĆ W PIWNICY
Produkty ręcznie wytwarzane w gospodarstwach agroturystyczny, większość posiada znak dziedzictwa kulinarnego.

    kajmak ręcznie robiony bez konserwantów z prawdziwego mleka
  • miody sudeckie certyfikowane
  • patisony w delikatnej zalewie
  • chrzan zaprawiony wyłącznie cytryną (bardzo intensywny)
  • buraki z chrzanem bez konserwantów
  • grzyby leśne w zalewie
  • musztarda robiona domową metodą bez konserwantów
  • żur domowy
  • sałatki jarzynowe ręcznie robione
  • żurawina z ciekawymi dodatkami
  • konfitury domowe
  • i wiele innych ciekawych przetworów


      Ceny tych produktów są bardzo dostępne

      Mamy w sprzedaży grecką chałwę ręcznie wyrabianą bez tłuszczu utwardzonego i innych dodatków konserwujących.
      Jest wyśmienita-to opinia klientów.

 

Data wpisu: 22.09.2015 r.
NOWOŚĆ W PIWNICY
Piekarnia Ratuszowa Radzikowscy

Od 80 lat nieprzerwanie dostarczamy naszym odbiorcom naturalne, zdrowe i smaczne pieczywo, wypiekane na bazie tradycyjnej, przedwojennej receptury.

 Działamy zgodnie z piekarniczymi tradycjami i zasadami.

 W procesie produkcji unikamy wszelkiego rodzaju polepszaczy, konserwantów, miksów chlebopodobnych czy innych substancji chemicznych.

Obecnie pieczywo nasze dostarczamy głównie klientom w regionie mazowieckim i lubelskim jako zdrowe, tradycyjne pieczywo staropolskie. Wysyłamy także zamówienia pocztą kurierską w inne regiony kraju.

Od 2010 roku wyroby z Piekarni Ratuszowej Radzikowscy zostały przyjęte do Dziedzictwa Kulinarnego Europy i reprezentują Dziedzictwo Kulinarne Mazowsza (www.culinary-heritage.com).

 

Data wpisu: 15.04.2015 r.
Węliny Pana Mądrego dojadą 29 09 2015r.
Przed wejściem do masarni (dwa kroki przez podwórko) pachnie ogniskiem, dymem, wędzonką. Bielą się czyste fartuchy, błyszczy stal urządzeń. Lśnią ściany, blaty, podłogi. Tylko wędzarnie czarne, okopcone, z prawdziwym drewnem. Lisiecką Mądrzy robią z najlepszego mięsa. Do peklowania używają wyłącznie soli kuchennej. Żadnych nastrzykiwań solanką, żeby zwiększyć objętość. Peklowanie trwa dwa–cztery dni. Potem Stanisław miesza mięsa, a farsz wpycha do jelit wołowych. Mięso w kiszkach musi poleżakować. Gdy zwiąże się farsz, wędruje do wędzarni.

Zakład Masarski jest firmą rodzinną. Powstał w 1991 r. Specjalizuje się w produkcji tradycyjnych wyrobów wytwarzanych w oparciu o stare przepisy. Jest znany przede wszystkim z produkcji słynnej kiełbasy lisieckiej. W gminie Liszki i Czernichów wytwarza się ją od wieków według tej samej starej receptury. Swoim klientom firma proponuje też szynki, polędwiczki, boczki, schab oraz polędwicę w ziołach Mądrego. Od niedawna, w oparciu o przedwojenne receptury produkowane są również smakowite pasztety. Stanisław Mądry - właściciel zakładu, wyhodował własny szczep pleśni spożywczej, który jest wykorzystywany przy produkcji szynki długo dojrzewającej typu parmeńskiego. Kiełbasa lisiecka ma unijny znak Chronione Oznaczenie Geograficzne, „Perłę 2003" w konkursie „Nasze Kulinarne Dziedzictwo - Smaki Regionów", jest wpisana na Listę Produktów Tradycyjnych. Stanisław Mądry otrzymał też „Perłę 2006" za polędwicę w ziołach, a Anna Mądra „Perłę 2009"

Kupują ją najlepsi restauratorzy, oraz Watykan.

Lisiecką można zgodnie z prawem produkować tylko w dwóch podkrakowskich gminach: Czernichów i Liszki.

 

Data wpisu: 26.05.2015 r.
NOWOŚĆ W PIWNICY
Chocoffee - dla prawdziwych smakoszy czekolady
Bez konserwantów, ręcznie robione czekolady Chocoffee zaskakują oryginalnym połączeniem smaków i starannością wykonania.
Chocoffee to manufaktura czekolady ze Świdnicy, która ma swoją bogatą tradycję i ciekawą historię. Z małej firmy rodzinnej, której tradycje sięgają 1927 roku zrodziła się manufaktura czekolady dziś w całej Polsce. Luksusowe czekolady są całkowicie ręcznie robione, a do produkcji wykorzystywane są surowce najwyższej jakości. To jedna z nielicznych manufaktur, która nie stosuje konserwantów. Wygląd i smak czekolad kusi oryginalnością i prawdziwym kunsztem cukierniczym.

 

Data wpisu: 30.03.2015 r.
OD WTORKU 31 03 2015r. W PIWNICY
Informacja dla klientów, którzy nie złożyli zamówienia świątecznego.

Od jutra, czyli 31 03 2015r.... wędzimy co się da i ile się da.
A że się da zrobić ograniczoną ilość naszych wędlin zapraszamy do sklepu jak najwcześniej :-)

W środę i czwartek dodatkowo dostawa z firmy Markowa i Nowicki. Dojadą też wędliny z dziczyzny firmy Bartlowizna.

 

Data wpisu: 22.03.2015 r.
Od poniedziałku 23 03 2015 w piwnicy
POLĘDWICA DOJRZEWAJĄCA JAROSŁAWNA

Odpowiednio nasolony i doprawiony ziołami schab wieprzowy bez dodatków barwiących i konserwujących. Długo dojrzewa w specjalnej osłonie.Produkt ten może być przechowywany przez wiele dni bez użycia lodówki.
Zapraszamy do degustacji.

 

Data wpisu: 04.03.2015 r.
NOWOŚĆ W PIWNICY
Opis: Poszarpane kawałki suszonej wołowiny Jerky to znakomita przekąska, lekkie, bogate źródło białka o bardzo korzystnym aminogramie, które można zabrać ze sobą wszędzie. Doskonale sprawdza się jako uzupełnienie codziennej diety w pełnowartościowe białko. Nasze Jerky wytwarzamy wyłącznie z wysokiej jakości mięsa wołowego (SZYNKI!), okraszonego jedynie naturalnymi przyprawami. Suszymy i wędzimy je długo w dymie drewna olchowego i pakujemy próżniowo, aby zachować ten niepowtarzalny bukiet aromatów. Jerky są idealną alternatywą dla niezdrowych i tuczących przekąsek, ponieważ syci na długo. Polecamy wszystkim przywiązującym dużą wagę do jakości jedzenia, żyjącym aktywnie, a także będącym na diecie Dukana oraz Paleo. Mięso pochodzi wyłącznie od polskich rolników, dzięki temu możemy zapewnić najwyższą jakość wyrobu. W odróżnieniu od innych nie używamy sztucznych aromatów dymu wędzarniczego (Sztuczne aromaty dymu wędzarniczego to standard na etykietach naszej konkurencji. Sprawdź sam). Nasze Jerky suszone i wędzone jest w tradycyjnej wędzarni, opalanej drewnem olchowym. To właśnie dlatego ma taki cudowny aromat i niezapomniany smak. W składzie naszej wołowiny nie znajdziesz żadnych sztucznych konserwantów i polepszaczy aromatu . Używamy wyłącznie najlepszych składników. W przypadku smaku classic są to: mieszanka dwóch gatunków pieprzu, czosnek, sos sojowy, sos Worcestershire Do uzyskania 100 g wołowiny suszonej potrzeba 300 g mięsa Dostępne w opakowaniach 30 gram i 50 gram

 

Data wpisu: 22.01.2015 r.
Kombucha często zwana po polsku kombuczą w piwnicy
Kombucha często zwana po polsku kombuczą to zdrowotny napój otrzymywany ze sfermentowanej herbaty. Otrzymuje się go w wyniku umieszczenia grzyba herbacianego – tzw. matki (SCOBY – Symbiotic Culture Of Bacteria + Yeast) w posłodzonej herbacie (najczęściej czarnej lub zielonej). Jest to symbiotyczny układ bakterii i drożdży, które mają formę żelowej, elastycznej struktury, która przybiera kształt naczynia, w którym przebiega proces fermentacji. Smak napoju jest lekko musujący i przypomina sok jabłkowy.

Napój z Kombuchy (kombuczy) nazywany jest często eliksirem długowieczności. Znany i spożywany jest już od tysięcy lat.

Bogata jest w witaminy z grupy B oraz kwasy organiczne, jak np. kwas glukuronowy. Jest naturalnym detoksykantem. Jest też nieocenionym pomocnikiem układu trawiennego, gdyż zawiera korzystne mikroorganizmy, które zasiedlając układ pokarmowy produkują enzymy wspomagające efektywne trawienie, usprawniające usuwanie resztek pokarmowych i odpadów oraz usprawniające i pobudzające układ odpornościowy. Ma również właściwości antyrakowe. Ma właściwości detoksykacyjne i przywraca organizmowi naturalną równowagę przez co pozwala na:
  • wzmocnienie efektywności działania układu immunologicznego – organizm gotowy jest do walki z atakującymi go toksynami, czy drobnoustrojami chorobotwórczymi
  • uruchomienie naturalnych zdolności organizmu do samoleczenia.


Działanie Kombuchy (kombuczy) jest, dzięki własnościom adaptogennym, bardzo wszechstronne. Ma ona pozytywny wpływ nie tylko na fizjologię organizmu, ale także na jego sferę psychiczną.

 

Data wpisu: 18.01.2015 r.
RYBY WĘDZONE Z MAZUR
OD PONIEDZIAŁKU 19 01 2015r. DOSTĘPNE RYBY WĘDZONE Z MAZUR

 

Data wpisu: 18.01.2015 r.
Nowe produkty w piwnicy
Spiżarniane wyroby powstały w odpowiedzi na rosnące zainteresowane konsumentów jedzeniem smacznym, zdrowym, przygotowanym w oparciu o tradycyjne przepisy. Ta obserwacja zainspirowała nas do stworzenia marki „Spiżarnia” oferującej pyszne, zdrowe, tradycyjne polskie wyroby. Unikalne, ręcznie wykonane opakowanie podkreśla ekskluzywność wyrobów i powoduje, że wyróżniają się one na półce sklepowej. Nasze wyroby są dystrybuowane do najlepszych delikatesów oraz sklepów specjalistycznych.

 

Data wpisu: 18.01.2015 r.
Przyjechały piwa rzemieślnicze
Zapraszamy miłośników piwa rzemieślniczego.
Przyjechało piwko z kilku fajnych browarów, między innymi Sobótka Górka, moim zdaniem najlepsze piwo na naszych półkach...ale to sprawa gustu.

 

Data wpisu: 07.01.2015 r.
W środę i czwartek w Piwnicy
W środę 07 01 2015 r. nowe produkty w Piwnicy:
  • Kiełbasa biała dobrze pieprzona
  • Kiełbasa wędzona dobrze pieprzona
  • Kiełbasa Jarosławna wołowo wieprzowa 20% wołowiny I klasy.


Wędzimy:
  • Szynki
  • Schaby
  • Boczek
  • Kiełbasę jarosławną extra
  • Kiełbasę myśliwska
  • Pierś z indyka


Dostępny nabiał z firmy Klimeko

Dostawa chleba z Kamiennej Góry

W czwartek 08 01 2015r. nowe produkty w Piwnicy:
  • Po godzinie 13.00 dojadą świeżo wędzone pstrągi z łowiska w Łomnicy - UWAGA! DOSTAWA PSTRĄGA NIEAKTUALNA Z PRZYCZYNY NIZALEŻNEJ OD NAS...PRZEPRASZAMY
  • Chleb na zakwasie bez drożdży 60% maki żytniej 40% pszennej z ziarnami siemienia lnianego.


Dostawa chleba z Głuszycy.

Dostawa serów z Wańczykówki.

 

Data wpisu: 01.01.2015 r.
Piątek 02 01 2015r.
Wędzimy:

  • Szynki
  • Boczki
  • Schaby
  • Polędwice
  • Kiełbasę extra


Dostępna będzie kiełbasa biała i kaszanka

Dostawa wyrobów od Nowickiego:
  • Parówki wieprzowe
  • Kiełbasa potaśnianka
  • Szynka surowa dojrzewająca
Wszystkie wyroby od Nowickiego nie zawierają glutenu.

Dostawa serów góralskich

Świerzy chleb z Kamiennej Góry

Dostawa smalcu gęsiego

Informacja dla zainteresowanych salcesonem, będzie dostępny dopiero 08 01 2015r, a nabiał z firmy Klimeko 07 01 2015r

Sklep czynny od 10,00 do 18,00

W sobotę od 9.00 do 14,30

 

Data wpisu: 27.12.2014 r.
Informacja o pracy i dostawach w tygodniu przedsylwestrowym
Tylko w poniedziałek 29 12 2014r. wszystkie produkty z naszego sklepu 20% taniej!

Dostawa chleba z Kamiennej Góry

We wtorek 30 12 2014r wędzimy:
  • Szynki
  • Boczki
  • Schaby
  • Polędwice
  • Kiełbasę myśliwska
  • Kiełbasę extra
  • Pierś z indyka


Rano dostawa pieczywa z Głuszycy i Kamiennej Góry,do godziny 15,00 powinny dotrzeć świeże dostawy:

Nabiału z Wańczykówki
Serów góralskich
Smalcu z gęsi

Od rana dstępna będzie kaszanka i kiełbasa biała

W środę sklep czynny od godz. 9,00 do 14,00

Wędzimy:
  • Szynki
  • Boczki
  • Schaby
  • Kiełbasy jarosławne
  • Polędwice

 

Data wpisu: 14.12.2014 r.
Informacja o pracy i dostawach w tygodniu przedświątecznym
Poniedziałek 15 12 2014 wędzimy:
  • szynkę
  • boczek
  • schab


Dostawa chleba z Kamiennej Góry
Dostawa z nabiału z firmy Klimek, ostatnia przed świętami

Wtorek 16 12 2014r wędzimy dodatkowo:
  • polędwiczki
  • kurczaka


Dostępna będzie kiełbasa biała, oraz świeża kaszanka.

Dostawa świeżego chleba z Głuszycy i chleba z Kamiennej Góry...(lekki chleb pszenny na drożdżach i naturalnym zakwasie bez dodatku jakichkolwiek ulepszaczy i innych dodatków poza naturalnymi)

Środa 17 12 2014r.wędzimy:
  • szynkę
  • boczek
  • schab

    Od czwartku 18 12 2014r. do wtorku 23 12 2014r.
    Wędzimy codziennie...WŁĄCZNE Z NIEDZIELĄ...świeże wędliny jarosławne
    • boczek
    • szynki
    • schaby
    • kiełbasę myśliwską
    • kiełbasę jarosławną extra
    • kiełbasę jarosławną z majerankiem
    • kiełbasę z indyka
    • pieczemy schaby nadziewane polędwica


    Będzie dostępny codziennie chleb z Kamiennej Góry

    W czwartek 18 12 2014r. będzie dostępna kiełbasa biała i kaszanka

    W czwartek 18 12 2014r. przyjadą wina Gruzińskie

    Dostawa z firmy Markowa
    • Kabanosy
    • Kiełasa Jana z szynki
    • Kiełbasa wiejska
    • Udziec wieprzowy
    • Pasztety


    Sery i nabiał z Wańczykówki

    Mąki z Jordanowa

    Produkty firmy Bio-Planet- między innymi:
    • Świetna kapusta kiszona i doskonałe ogórki kiszone
    • Żurki, barszcz czerwony
    • Eko budynie
    • Prawdziwy cukier waniliowy
    • Laski wanili
    • Eko czekolady
    • Ciastka BioAni
    • Eko warzywa: marchew, burak, cebula,ziemniak.
    • Chrzan zaprawiany sokiem cytrynowym
    • I wiele innych Eko produktów


    Piękne, smaczne, prawdziwe pierniki ręcznie ozdabiane. Wytwarza je "Słodka Chatka"

    Soki i destylaty Manufaktury Maurera
    Między innymi:
    • Cydry
    • Wina owocowe


    Chleb z żytni z Głuszycy

    We wtorek 23 12 2014r. ostatnia przed świętami dostawa chleba żytniego z Głuszycy

    Oprócz wymienionych dostaw w okresie od wtorku 16 12 2014r. do piątku 18 12 2014r. pojawi się wiele ciekawych produktów

    ZAPRASZAMY NA ŚWIĄTECZNE ZAKUPY
    OD PIĄTKU 18 12 2014R DO WTORKU 23 12 2014R.

    SKLEP CZYNNY OD 10,00 DO 19,00

 

Data wpisu: 07.12.2014 r.
Wtorek wędzimy:

  • szynkę
  • boczek
  • schab
  • kiełbasę jarosławną z majerankiem

Dostawa chleba z Kamiennej Góry

Wtorek 09 12 2014r.wedzimy dodatkowo:
  • polędwiczki
  • kurczaka


  • Dostępna będzie kiełbasa biała, oraz świeża kaszanka.

    Dostawa świeżego chleba z Głuszycy i chleba z Kamiennej Góry...(lekki chleb pszenny na drożdżach i naturalnym zakwasie bez dodatku jakichkolwiek ulepszaczy i innych dodatków poza naturalnymi)

    Wtorek 09 12 2014r.

    Po godzinie 15,00 dostawa z Firmy Markowa:
  • salceson
  • pasztetowa
  • kiełbasy z markowej...

    Środa 10 12 2014r.wędzimy:
  • szynkę
  • boczek
  • schab
  • kiełbasę jarosławną z majerankiem


Dostawa nabiału z Firmy Klimeko...dostawa aktualna...są już nowe promocyjne ceny np: masło tanieje z 13zł na 10zł

W środę, czwartek i piatek 2014 wędzimy:
  • boczek
  • szynki
  • schaby
  • kiełbasę jarosławną z majerankiem

    W czwartek 11 12 2014r.
    Dostępna będzie kiełbasa biała, oraz świeża kaszanka.

    Około 11,00 dostawa świeżego chleba z Głuszycy

    Czwartek jest również dniem dostawy serów zagrodowych i jogurtów z Wańczykówki, oraz parówek i wędlin bezglutenowych z firmy Nowicki.

    W piątek 05 12 2014r. wędzimy:
  • szynkę
  • kiełbasę
  • boczek
  • schab
  •  

    Data wpisu: 07.12.2014 r.
    Nowy produkt w Piwnicy
    Krówka BIO

    Ekoflorka jest marką słodyczy bio, w której zawarliśmy tradycyjne sposoby wytwarzania, oryginalny smak oraz najwyższą jakość certyfikowanych surowców pochodzących z upraw rolnictwa ekologicznego. Nasze słodycze produkowane są w Polsce przez niewielkie firmy rodzinne przy wykorzystaniu pracy ręcznej na etapie formowania produktów, ich zawijania i pakowania. Dbałość o wysoką jakość produktów przekłada się również na ich niepowtarzalny smak. Wszystkie nasze produkty w 100% zawierają certyfikowane surowce pochodzące z upraw rolnictwa ekologicznego. Naszym sztandarowym produktem jest KRÓWKA BIO, która produkowana jest według naszej receptury a smakiem nawiązuje do tradycyjnych krówek.

    Składniki: cukier trzcinowy jasny bio, mleko w proszku odtłuszczone bio, masło extra bio, syrop ryżowy bio, wanilia w proszku bio.

     

    Data wpisu: 07.11.2014 r.
    Dotarła nowa dostawa serów
    Balser wyrób i sprzedaż serów góralskich z Długopola

    Sery mogące być określone nazwami- oscypek - bunc są wyrabiane w okresie od maja do października i nie mogą zawierać więcej niż 40% mleka krowiego. Po tym okresie są wytwarzana z głównie z mleka krowiego, zawierają go nawet 100 % - co nie znaczy że są mniej smaczne. Gospodarstwo Balser posiada certyfikat na wyrób oryginalnego oscypka i bunca, ale jest on dostępny tylko w okresie wypasu owiec, czyli od maja do października.

    Posiadamy w sprzedaży:
    • Ser typu oscypek wędzony wrzeciono-posiada domieszkę mleka owczego
    • Ser typu bunc z mleka krowiego
    • Ser typu oscypek niewędzony z mleka krowiego

     

    Data wpisu: 30.11.2014 r.
    Nowy produkt w Piwnicy
    Piękne, smaczne, prawdziwe pierniki ręcznie ozdabiane. Wytwarza je "Słodka Chatka"

    Piernik to ciasto niezwykłe. Niezwykłe ze względu na smak i właściwości. Smak to miód, przyprawy korzenne oraz pieprz. Właściwości to możliwość tworzenia niepowtarzalnych kształtów. Tylko z piernika można wyczarować serce, anioła, chatkę i wszystko co podsunie wyobraźnia. W naszej pracowni traktujemy ciasto jak materiał plastyczny o tyle wspaniały, bo pachnący i jadalny. Tworząc pierniki pamiętamy o tradycji naszego rejonu. Już w 1494 roku działali na Dolnym Śląsku piernikarze piekąc miodowe ciasto. A pełniło ono ważną funkcję będąc podarunkiem, pamiątką. Obecne było na jarmarkach i zabawach stanowiąc element obrzędowości ludowej. Przed Wami piernik z Trzcińska pod Jelenią Górą. Niech niesie radość, cieszy oczy i podniebienie. Realizujemy zamówienia indywidualne, wykonujemy nietypowe zlecenia ze znakami firmowymi odciskanymi w cieście lub malowanymi lukrem.

     

    Data wpisu: 30.11.2014 r.
    Nowy produkt w Piwnicy
    Smalec gęsi

    Smalec gęsi z tłuszczu sadełkowego zawierający ponad 2/3 nienasyconych kwasów tłuszczowych czyli bardzo wysoką ich zawartość jest zaliczany do najzdrowszych tłuszczów zwierzęcych. W gęsim tłuszczu przeważa bowiem jednonienasycony kwas oleinowy (podobnie jak w oliwie z oliwek). Spożywanie tego rodzaju tłuszczu jest wskazane w diecie przeciwmiażdżycowej. Ponadto obniża poziom złego cholesterolu LDL (nie zmniejszając równocześnie poziomu dobrego cholesterolu HDL). Smalec gęsi po przekroczeniu temperatury pokojowej staje się półpłynny.
    Gdzie i jak stosować?
    Uznani i wybitni kucharze zalecają stosowanie smalcu gęsiego do smażenia, pieczenia i gotowania. W polskiej kuchni znany jest od wieków również ze względu na swoje nieprzeciętne walory smakowe. Może być poddawany pod działanie bardzo wysokiej temperatury nawet powyżej 200 stopni C bez niszczenia jego struktury molekularnej. Stosować go można również do przygotowywania potraw bezmięsnych.
    Przepis na kurację smalcem gęsim:
    Łyżeczkę smalcu gęsiego i łyżeczkę miodu rozpuścić w 1/2 szklanki gorącego mleka. Pić 1 – 3 razy dziennie w szczególności przed snem. Małym dzieciom wcieramy czysty smalec (bez dodatków) w piersi i plecy przed snem – wywoła efekt rozgrzewający.

    Metoda ta jest polecana w szczególności ludziom starszym, którym stawy odmawiają posłuszeństwa.
    Do słoiczka smalcu gęsiego wlać opakowanie aptecznego olejku rycynowego (około 30 ml)Dobrze zamieszać lub wstrząsać. Otrzymaną miksturę należy przechowywać w temp. pokojowej i co wieczór wcierać w bolące stawy – przynajmniej 5 minut aż do wchłonięcia przez ciało. Ulga następuje po miesięcznej kuracji.

     

    Data wpisu: 16.11.2014 r.
    Posiadamy w sklepie pakowarkę próżniową.
    Od dnia dzisiejszego na Państwa życzenie pakujemy próżniowo produkty zakupione w naszym sklepie.

     

    Data wpisu: 16.11.2014 r.
    Produkty z Wańczykówki w stałej sprzedaży
    Zdobyte nagrody

    Czas Na Ser - Lidzbark Warmiński 8-9 czerwca 2013r.
    I miejsce za Ser Samiego w kategorii sery długodojrzewające.

    Ogólnopolski Festiwal Serów Farmerskich i Tradycyjnych "Czas dobrego sera" - Sandomierz 1-2 czerwca 2013r. I miejsce w serach miękkich i świeżych za Kamyk Sudecki
    Ponadto na Festiwalu otrzymaliśmy rekomendację SlowFood na nasze 3 produkty, tj. Gouda Farmerska z Kozieradką, Górski Sudecki i Kamyk Sudecki.

    Ogólnopolski Festiwal Serów Farmerskich i Tradycyjnych "Czas na ser" - Lidzbark Warmiński 1 czerwca 2012r.
    W kategorii serów dojrzewających dla Lucyny i Sylwestra Wańczyk za "Ser Górski Sudecki" II Ogólnopolski Festiwal Nieskończonych Form Mleka "Czas dobrego sera" - Sandomierz 18-20 maja 2012

    I miejsce w kategorii serów długo dojrzewających dla sera "Górski-Sudecki" Smak Roku - Guczno 2011
    Co roku w Grucznie zostają wybierane produkty zwane Smakiem Roku. Nasza Gouda Farmerska z Kozieradką uzyskała uznanie wśród dziennikarzy.

    Lidzbark Warmiński 2011 Na festiwalu Warmińskim udało nam się zdobyć główną nagrodę. W ramach wyróżnienia wygraliśmy wyjazd do Włoch - byliśmy bardzo zadowoleni.

    IV Ekogala 2010 18 czerwca 2010 roku odbyła się IV Ekogala to Miedzynarodowe targi żywnościowe, produktów i technik ekologicznych. Udało nam się zdobyć pierwszą nagrodę.

     

    Data wpisu: 16.11.2014 r.
    Mamy prawdziwe parówki !!! Od Pana Jacka Nowickiego
    Parówki Pana Jacka znalazły u Państwa spore uznanie...dostawa w każdą środe... Wyśmienite parówki obsypane wieloma nagrodami. Wyroby Pana Jacka oznaczone są znakiem Dziedzictwa Kulinarnego Wielkopolski.
    Tym samym, bez obawy! mogą je zjadać dzieci.



    Parówki cielęco - wieprzowe
    Skład:
    Mięso cielęce 55%, mięso wieprzowe 40%, przyprawy naturalne, sól peklująca, woda, jelito naturalne


    Paróweczki cienkie
    Skład:
    Mięso wieprzowe, podgardle wieprzowe, przyprawy naturalne, sól peklująca, woda, jelito naturalne baranie


    Parówki
    Skład:
    Mięso wieprzowe, podgardle wieprzowe, przyprawy naturalne, sól peklująca, woda, jelito naturalne wieprzowe



    Termin przydatności do spożycia:
    14 dni VAC

    Oprócz parówek będą dostępne inne wędliny nie zawierające glutenu, miedzy innymi szynka i kabanosy.

    Firma posiada licencję na oznaczanie swoich wyrobów międzynarodowym symbolem przekreślonego kłosa - oznaczeniem żywności bezglutenowej

     

    Data wpisu: 16.11.2014 r.
    Uwaga !
    W każdą sobotę sklep będzie czynny od godz. 9,00 do godz. 14,30